Laboratorul Informaţional

 

Împreună cu dimensiunea alimentară, materială, cunoaşterea informaţională ocupă un loc deosebit de important în sistemul de redescoperire a valorilor reale, universale, promovate de Asociaţia „CESAN”.

Alimentaţia de fiecare zi, naturală sau nu, este deosebit de importantă, dar cel puţin la fel de importantă este hrana informaţională, adică substanţa universală a cunoaşterii din care cu toţii ne hrănim, extrăgându-ne resursele de putere şi credinţă.

Din aceste considerente, organizaţia noastră insistă pe o bună „nutriţie” informaţională, cu multe asemenea „calorii”, cât mai des asimilate. De aceea, de la bun început editura asociaţiei („CESAN – CHRISTALIN”) si-a concentrat resursele pentru tipărirea lucrării fundamentale din domeniul managementului nutriţiei naturale: „Tratat pentru Alimentaţia Naturală a OM-ului”, lansat deja din luna septembrie a anului 2003.

Scrisă de către ofiţerul(r) medic doctorand Marian Paraschiv, cartea are drept fundament Lucrarea de Diplomă a autorului, la absolvirea Facultăţii de Medicină Militară Bucureşti, anul 1997. La rândul său, acest material reprezintă „materia primă” fundamentală pentru finalizarea, de către autor, a unei Lucrări de Doctorat cu subiect asemănător („Cercetări privind Alimentaţia Naturală şi efectele acesteia asupra stării de sănătate”) la „Institutul Naţional de Sănătate Publică” Bucureşti, „Catedra de Igienă şi Ecologie Medicală”.

Abordarea practică a acestui vast domeniu al nutriţiei naturale umane va fi concretizată prin editarea de lucrări ce vor familiariza cu aspectul, gustul dar mai ales cu modul de preparare a meniurilor naturale, sub forma unor Reţete pentru Alimentaţia Naturală.

Autori („creatori”) mai mult sau mai puţin consacraţi, „specializaţi” prin activitatea continuă de experimentare a unor noi preparate naturale în „laboratoare culinare”, vor prezenta modele de meniuri (în primul rând terapeutice), realizate cât mai simplu, din alimente cât mai accesibile şi cu o tehnologie cât mai simplu posibilă, dar care va respecta, fundamental, Principiul Vieţii!
Alte domenii vizate de editura asociaţiei pentru apariţia unor noi lucrări sunt cele din dimensiunea umană: psihologie (a creativităţii artistice), management organizaţional (dezvoltare personală şi organizaţională, leadership), (holo)comunicare etc.

Dar, pentru că „vremurile” par a se grăbi mai mult ca niciodată, prioritară pentru editura asociaţiei este editarea unei lucrări de „actualitate cosmică” a Prezentului Continuu. Atingând subiecte extrem de actuale, ca cel al Saltului Cuantic în Conştiinţă (tot mai aproape pentru fiecare din noi, pentru planetă dar şi pentru întregul Sistem Solar, chiar Universul nostru), această carte îşi propune sistematizarea şi sinteza informaţiilor trecute şi mai ales actuale, privind actualii ani „apocaliptici” care devanseaza cu viteză tot mai mare celebrul an 2012.

După cum se vede, domeniile abordate sunt foarte variate, de mare complexitate, de la „banalul” gastronomic până la infinitul astronomic şi Universal…

Fiţi alături de noi şi veţi afla printre primii informaţii despre momentele lansării pe piaţă a unor asemenea lucrări ce promovează informaţia, cunoaşterea pentru viaţă dar, mai mult decât acestea, însăşi Viaţa !

…Dincolo de diversitatea informaţională, cunoaşterea promovată de noi merge fundamental pe sensul regândirii şi regăsirii Unităţii de expresie a Vieţii, indiferent de formă…