„Plante comestibile din flora spontană. Reţete de Hrană Vie cu plante din flora spontană”, de Mihaela Walter – Belgia.
(STOC EPUIZAT).
Cele mai multe dintre plantele din flora spontană au apărut pe pǎmânt cu mult înaintea fiinţei umane, de aceea, ele au şi însoţit omul permanent pe tot parcursul evoluţiei sale şi au constituit întotdeauna baza alimentaţiei sale.
Cǎci absolut toate legumele, fructele, seminţele şi cerealele pe care le mâncăm cu toţii astăzi, provin din plante sălbatice, pe care omul le-a cultivat şi le-a „înnobilat“ de-a lungul anilor! Putem spune cǎ fiinţa umanǎ a fost practic “programatǎ genetic” sǎ consume aceste plante.
De aceea, este atât de important să înţelegem că aceste plante trebuie să rǎmânǎ şi mai departe, principala componentă a alimentaţiei noastre, cǎci fără ele, nu vom reuşi să ne redobândim vreodatǎ sănătatea deplină.
În plantele sălbatice este sintetizată toată puterea naturii, ele sunt cu adevărat un dar de la Dumnezeu, pe care este mare păcat să nu-l primim aşa cum se cuvine şi să nu ne bucurăm din plin de el.
Pe site-ul Asociaţiei Terapeuţilor Alternativi din Germania se poate citi :
„Prin cultivarea intensivă a terenurilor agricole, prin utilizarea excesivă a îngrăşămintelor chimice şi prin încrucişările nenumărate suferite de plantele de cultură de-a lungul timpului, s-a ajuns la sensibilizarea lor foarte puternică. Fără ajutorul omului, aceste plante nu mai sunt capabile să supravieţuiască şi să se perpetueze! În consecinţă este foarte logic, că nu ne putem aştepta la o sănătate de fier de la nişte plante aşa de slăbite şi bolnave. Plantele din flora spontană însă, trebuie să se descurce în natură singure, nu este nimeni care să le plivească, să le ude, să le îngrijească sau să le asigure hrana necesară, corespunzătoare speciei respective. Şi probabil, că tocmai acesta este motivul pentru care plantele din flora spontană au un conţinut mult mai mare de vitamine, minerale şi alte substanţe vitale faţă de plantele de cultură.”